Tossögårdens bloggsida

Här finner ni lite av varje som händer på föreningen Tossögården.

För att läsa om respektive innlägg i bloggen klicka på datumet i vänstra spalten.

Lämna gärna kommentarer & dela med er till facebook & tweeta.

 

Tillbaka till startsidan    

Premiär för Naturmorgon!

7 deltagare följde med på Tossögårdens "Naturmorgon", en guidad vandring runt Tossön med Staffan Lindberg som guide. Göken och vårfåglarna höll sig undan. Blåsippor och Tibast blommade. En humla sökte efter en blommande sälg för att få något att äta. Ett flertal intressanta kulturlämningar passerades, t.ex. fångstgropar och gamla boplatser.

Deltagarna föreslog att det borde sättas upp nya fågelholkar istället för de som förfallit och ramlat ner. Vem skulle kunna hjälpa till att tillverka hemtrevliga fågelholkar?

Vi upptäckte färska spår av bäver, som vässat sina stämjärnsvassa tänder på några aspar. Diskuterade fördelar och nackdelar med alla de trådstängsel, som kommunen satt upp för att skydda aspar mot bävrar.

Naturmorgon kan bli ett återkommande arrangemang.

   

  

Gökotta!

Ett 70-tal besökare kom till Gökotta på Kristi Himmelfärdsdag, ett arrangemang av Undersåkers församling i samarbete med föreningen Tossögården
Det kändes långt till "Sköna maj" när det kom snöbyar tidigt på morgonen. I "Kyrkladan" var det varmt och skönt. Det påminde om stämningen vid julotta. Präst var Ann-Charlott Hansson Borgström. Kyrkokören sjöng och Per Wiklander spelade. Efter gudstjänsten tittade solen fram. På "Kyrkbacken" kokade Hans Paulsen och Erik Bergkvist kaffe över öppen eld. Serverades med smörgås och rulltårta, som Eivor Polkander och Anitha Olofsson hade ordnat. Det var bara vårfåglar och göken som saknades. För att se bilder från dagen, klicka här

Lyftning av husgavel!

Lyftning av husets västra gavel är i full gång med hjälp av Hyttmos byggfirma.

  

Städdag!

Städdagen på Tossögården gick som en dans då många mötte upp. det bjöds på kaffe och senare lunch med soppa och smörgås som Eivor, och Eva-Lisa fixat.

  

  

Klicka på bilderna för att förstora dom.

Årsmöte på Tossögården!

Klicka på bilden nedan för att läsa mer om årsmötesdag m.m

Studiecirkeln fortsätter!

I vinter fortsätter Tossögårdens studiecirkel med ett 20-tal medlemmar som identifierar och dokumenterar Alfred Allmins fotografier från 1940-1950-talen. Under ett par års tid har genomförts mer än 50 träffar. Studieledare är Ewalisa Lind-
berg och Anna-Greta Svärd.

 

Tossögården från luften!

Det togs många bilder på julmarknaden. Några visas på hemsidan. Andra finns på Facebook. Gunnar Nilsson, Järpen fotograferade från luften med kameraförsedd drönare. Ett annorlunda perspektiv över Tossögården med nyrenoverat tak, välbesökt julmarknad, välfylld bilparkering och vacker fjällutsikt.

   

Julmarknad succé!

Julmarknaden på Tossögården blev den bästa på många år. 33 försäljare i marknadsbodar, utomhusbord och inomhus. Vi räknade in 1300 besökare. En röst bland besökare ”Tossöns julmarknad är som Jamtlis – men bättre!” Överfullt på bilparkering med 300 bilar. Köer överallt. Längst köer hos jultomten och kolbullarna. Klicka på bilden nedan för att se ett bildcollage från Julmarknaden.

Snart är det Jul!

Tiden går fort, väldigt fort, snart julmarknad på Tossögården, men vi är beredda.